- صفحه اصلی
- آخرین نوشته ها , معماری
- شیت بندی در معماری : اصول و قوانین مهم!
شیت بندی در معماری : پروژههای طراحی معماری، زندگی و روح دانشگاه های معماری هستند. دانشجویان همیشه روی یکی از آن ها کار می کنند و از آن نکات جدیدی یاد می گیرند. ممکن است شما تمام تلاش خود را انجام داده باشید و باور کنید که بهترین کار خود را انجام داده اید، اما در روز داوری، زمانی که هر کس دیگری پروژه را می بینید، کمی اعتماد به نفس خود را از دست بدهید، نه به این خاطر که پروژه شما مشکل دارد، بلکه به این دلیل که ارائه شما ضعیف است. معرفی و ارائه پروژه معماری ممکن است هسته پروژه نباشد، اما قطعا بر بیننده تاثیر می گذارد. هم چنین می تواند به عنوان نشانه مهارت های هنری شما و نیز به عنوان یک طراح در نظر گرفته شود. در این مطلب به بررسی نکات مهم شیت بندی در معماری خواهیم پرداخت.
۱.اندازه و جهت شیت بندی در معماری
اغلب اوقات اساتید شما را به استفاده از اندازه یا تعداد بورد خاصی محدود می کنند. اگر این شرایط وجود دارید پس باید مشخص کنید که آیا بورد های شما باید در جهت افقی یا عمودی ارائه شوند. شما همچنین باید برای انتخاب ابعاد به اندازه و تعادل طول و عرض توجه کنید.
مرتبط بخوانید: دانلود شیت لایه باز و حرفه ای معماری
۲. نحوه صفحه بندی
حالا که یک پایه دارید که باید بر روی آن کار کنید، نیاز به برنامهریزی چیدمان سطح کار یا پوستر خود دارید:
اگر نقشههای دستی را ارائه خواهید داد می توانید برای مثال، برنامهریزی قبلی را بر روی یک یا چند صفحه کاغذ A۴ انجام دهید. در شیت بندی در معماری سعی کنید تخمینی دقیق از فضا مورد نیاز برای هر طرح و فضای بافر که می خواهید اطراف آنها بگذارید در نظر بگیرید.
اگر شما نقشههایCAD را ارائه می کنید، این ممکن است آسانتر باشد. شما میتوانید با طرحهای واقعی در مورد چیدمان CAD و یا فتوشاپ امتحان کنید اگر شما شیت بندی در معماری پروژه خود را به صورت دیجیتالی انجام می دهید.
شما می توانید از یک سیستم شبکهای برای سازماندهی نقشه های خود استفاده کنید.

شیت بندی در معماری
۳. چیدمان و اولویت شیت بندی در معماری
به شیوه ای فکر کنید که دوست دارید بینندگان ارائه شما آن را ببیند. چیزی که دوست دارید ابتدا آن ها را ببینند، این که آن ها چطور به بهترین شکل پروژه شما را درک خواهند کرد. برای مثال، ممکن است با آنالیز کوتاهی شروع کنید، سپس به شرح مفهوم و طرح های گویا آن در صورت نیاز بپردازید.
۴) پسزمینه شیت بندی در معماری
پس زمینه باید یک پلت فرم باشد که تصاویر شما را به عنوان کانون اصلی، به بهترین نحو نمایش دهد. برخی از دانشجویان از طرحهای خود به عنوان پسزمینه استفاده میکنند، اما این میتواند باعث حواس پرتی شود. پسزمینه های سفید بهترین گزینه برای شیت بندی در معماری هستند، چون رنگهای اصلی پروژه شما را نشان می دهند.
۵) رنگ ها
راه های زیادی وجود دارند که می توانید پروژه های خود را ارائه کنید، گزینه ای که در آن برتر هستید را انتخاب کنید و پروژه خود را به بهترین شکل ارائه کنید.
۱ . ارائه سیاه سفد یا خاکستری
۲. ارائه خاکستری به صورت تک رنگ یا دورنگ
۳ . ارائه رنگی
شما باید از رنگ هایی برای شیت بندی در معماری استفاده کنید که بتوانند به درک بهتر طرح شما کمک کرده و به آن ها جذابیت ببخشند.
مرتبط بخوانید: آموزش فتوشاپ و پست پروداکشن با بهترین استاد بیاموزید!
۶)سلسلهمراتب بصری شیت بندی در معماری
راه های زیادی برای جلب توجه به یک طراحی خاص، با استفاده از رنگ و یا اندازه وجود دارد. به عنوان مثال، اگر ایده اصلی در بخش تقاطع کار شما باشد، می توانید آن را در مقیاس بزرگ با رنگ های پر رنگ در مقابل طرح های سیاه و سفید مقایسه کنید. این ترکیب با ایجاد کنتراست بین دو تکنیک ارائه شده باعث می شود بر نقطه قوت پروژه تاکید شود.

شیت بندی در معماری
برخی نکات عمومی شیت بندی در معماری
۷. استفاده از متن بر روی صفحه ارائه خود را به حداقل برسانید. یک بیانیه کوتاه و مختصر برای مفاهبم بنویسید و توضیح مختصری را در صورت نیاز ارائه دهید. وقت خود را صرف نوشتن متن توصیفی طولانی نکنید چون کسی آن را نخواهد خواند.
۸. هر زمان که ممکن باشد، کلمات را با طرح ها و شکل های ساده جایگزین کنید. به هر حال، یک تصویر ارزش هزاران کلمه را دارد. ممکن است برای مشخص کردن بیشتر تصاویر خود از رنگ ها و کلید ها استفاده کنید.
مرتبط بخوانید: ترفند های ۳dmax : این ۶ نکته را باید بدانید!
۹. از فونت مناسب برای عنوان و متن تان استفاده کنید و ترجیحا، از بیش از یک فونت برای هر پروژه استفاده نکنید. شما می توانید از سایر متفاوت برای عنوان، بیانیه مفهوم، برچسب ها استفاده کنید. فونت های سری Sans Serif مانند Gothic و Helveticaموارد مناسبی هستند.
۱۰.صفحه کار خود را با طرح و متن در هر گوشه پر نکنید. بعضی از فضای خالی را رها کنید، اما نه خیلی زیاد.
بیش از حد از رنگ ها استفاده نکید. زیرا آن ها سبب حواس پرتی می شوند و سبب می شوند تلاش های شما به چشم نیایند.
نیاز به طراحی داخلی دارید؟! با ما تماس بگیرید! تماس مستقیم با پشتیبانی ما:
۰۹۳۹۲۸۲۷۳۵۴

