- صفحه اصلی
- آخرین نوشته ها , معماری داخلی
- طراحی فضای اداری : راهنمای جامع + عکس
فضاهای اداری و دفاتر کار، جزو اصلی ترین و مهم ترین فضاهایی هستند که هر فرد در طول روز با آن ها سر و کار دارد و ساعاتی نسبتا طولانی را در این مکان ها می گذراند، بنابراین معماری و طراحی داخلی چنین فضاهایی بسیار حایز اهمیت است. بهترین راه برای داشتن یک روز خوب و مفید کاری، کار کردن در محیطی آرام، مناسب و استاندارد است که برای دستیابی به چنین مکانی، نیاز به طراحی فضای اداری درست و اصولی فضاهای داخلی آن است. بخش هایی مانند لابی ها و ورودی ها، پذیرش مراجعین، مسیرهای دسترسی و حرکتی، دفاتر مدیران و کارمندان، اتاق های کنفرانس و سالن های اجتماعات، همه و همه بایستی با استانداردهای طراحی هم خوانی داشته و از لحاظ رعایت اصول ارگونومی نیز در شرایط مناسبی باشند.
۱- طراحی پلان در طراحی فضای اداری:
دفتر ما ممکن است بخشی از خانه ما باشد، اما باید به عنوان بخش های کاری مهم جلوه کند. ایجاد کردن یک فضای کاری موثر اغلب به ما کمک می کند تا در امور داخلی در مواجه با مشکلات و نوع کار کارکنان تسلط داشته باشیم.
در گذشته بدون درنظر گرفتن نوع شرکت، همگی آن ها از فضای اداری و محیط یکسانی برخوردار بودند. به کارمندان اتاق های کوچکی تعلق می گرفت؛ سرپرستان اوضاعی بهتری داشتند و اما اتاق رییس، فضایی مجلل با نمایی فوق العاده بود. اما امروزه، همین شرکت ها به سرعت در حال تبدیل شدن به فضاهایی بزرگ و باز به عنوان فضای اداری خود هستند.
این نوع از محیط های کاری بزرگ، امکان کار کردن پرسنل در کنار هم را فراهم کرده اند. حتی دیوار اتاق های کنفرانس کاملا محصور نیز شیشه ای است. بعضی شرکت ها مانند تویتتر حتی یک قدم جلوتر رفته اند و در ورودی ساختمان خود، فضایی بزرگ و عمومی تدارک دیده اند که کارمندان قبل از رفتن به ساختمان اصلی، باید از آن عبور کنند.
اما مزایای این نوع از ساختمان ها چیست؟ محققان معتقدند که اگر بین کارکنان رابطه ی اجتماعی گرمی برقرار باشد؛ آن ها با شرح مشکلات کاری، به راه حل های بهتری خواهند رسید.
مزیت دیگر آن، پرورش حس مسئولیت پذیری است. از آن جایی که هیچ دیوار آجری یا دری بین کارمندان وجود ندارد؛ احتمالا بیشتر به وظایف خود خواهند پرداخت.
مرتبط بخوانید: طراحی داخلی آشپزخانه : ۱۵ طرح واقعا مدرن و دیدنی!
منظور از فضای انعطاف پذیر چیست؟ به جای آن که به هر کارمند یک میز اختصاص داده شود؛ فضاهای مختلفی درنظر گرفته شده است. میزی باز برای کار کردن با کامپیوتر و یا گردهمایی های عمومی و در کنار آن اتاق هایی کوچک و کاملا آرامی نیز تعبیه شده که افراد در صورت نیاز به داشتن آرامش و تمرکز می توانند به آن ها پناه ببرند.
بدین ترتیب کارمندان در انتخاب محل کار خود آزاد هستند. اتاق های آرام می تواند انتخاب افراد درون گرا برای جمع کردن افکارشان باشد و محیط های باز هم برای افراد برون گرا و پرانرژی مناسب هستند. این نوع از فضاها در شرکت های بزرگی چون گوگل و ساختمان های حسابداری و مالی استرالیا دیده می شوند.
از مهمترین نکات برای داشتن یک فضای کاری استاندارد، توجه به طراحی مناسب و استاندارد پلان آن محیط اداری، به طوری که تمام نیازهای افراد شاغل در آن فضا را پاسخ گو باشد و متناسب با نوع کاربری آن محیط باشد، است. به عنوان مثال، نوع طراحی یک دفتر اداری مختص فعالیت های مهندسی با دفتر کار یک وکیل متفاوت است و باید با توجه به نوع فعالیت، به جزئیات طرح مورد نظر پرداخته شود.
فضای اداری کاملا باز هم خالی از عیب نیست. تصور کنید شما در حال تمرکز بر روی یک کنفرانس مهم هستید اما چند قدم آن طرف تر دوستان شما در حال برنامه ریزی برای آخر هفته هستند. از این رو بعضی از شرکت ها، فضاهای کاری انعطاف پذیر را ترجیح می دهند.
- پنجره ها و درگاه ها، در حقیقت فضای گذاری میان بخش های داخلی و خارجی یک سازه هستند و مقیاس، شخصیت و ترکیبشان اغلب نشانی از ماهیت فضاهای داخلی میان آن ها داردبه محض ورود به ساختمان، احساس وجود سرپناه و محصوریت به ما دست می دهد. این احساس ناشی از صفحات سقف، دیوارها و کف محدود کننده ی فضای داخلی می باشد این ها، آن دسته از عناصر معماری هستند که مرزهای فیزیکی و دیداری اتاق ها را تعریف می کنند، فضاها را محصور، مرزهایش را تبیین و از فضاهای داخلی مجاور و فضاهای بیرونی جدایشان می کنند.
- بخش رسیپشن خاص
در کاربری اداری به ویژه سازمان های بزرگ، بخش رسپشن به عنوان ویترین کار تلقی می گردد. چرا که تمامی مراجعین یک شرکت، این بخش از کار را مشاهده می کنند. از این رو، در این که بخش رسپشن و پذیرش، منعکس کننده ی کاراکتر و شخصیت برند است، شکی نیست.
در برخی از طرح ها، سقف های بسیار بلندی وجود دارد که قطعا شخصیت متفاوتی به فضا می دهد. در همین راستا متریال های به کار گرفته شده نیز، کمی متفاوت هستند. به عنوان نمونه می توان به اسلب های بزرگ سنگ مرمر اشاره نمود.
- اتاق استراحت
وجود یک فضای نشیمن راحت برای وقت هایی که از نشستن های طولانی پشت میزکارخسته شده اید، استفاده از رنگ های انرژیک در چنین فضایی می تواند انرژی از دست رفته را به شما برگرداندو با احساس بهتری بتواند به کار خود ادامه دهید. جرات وجود چنین فضایی در محل کار را داشته باشید! بی شک بر روی راندمان کاری تاثیر مثبتی خواهد داشت.
- بخش بندی فضای کارمندان
وقتی تعداد کارمندان شرکت شما از ۲۰ نفر بیشتر شود یعنی فضای شما نیازمند بخش بندی حرفهای تری است و باید فضای کاری کارمندان هر بخش براساس نوع و میزان فعالیت شان از یکدیگر مجزا شود. به طور مثال اگر کسب و کار شما به نحوی است که ارتباط با فضای بیرونی مثل فروش تلفنی دارید، پس قطعا بخش فروش شما باید از سایر بخشهایی مثل بخش گرافیک و یا برنامه نویسی مجزا شود؛ چرا که این بخشها نیاز به تمرکز بیشتری دارند. برای تفکیک فضاهای کاری میتوانید بر حسب علاقه از پارتیشنهای شفاف و یا نیمه شفاف کمک بگیرید.
- طراحی اتاق مصاحبه
زمانی که قصد تاسیس یک شرکت و یا دفتر کار اداری را دارید به این موضوع فکر کنید که در آیندهای هر چند دور، قرار است کسب و کار رشد چشمگیری داشته باشد، بنابراین استخدام افرادی زبده تا حد زیادی میتواند شما را به هدفتان نزدیک کند. مصاحبه در یک اتاق آرام و به دور از تنشهای احتمالی در دفتر کار شما میتواند تاثیر بسیار مطلوبی بر روی فرد مورد نظرتان داشته باشد، بنابراین کافی است فضایی ساده و هر چند کوچک را برای این موضوع در نظر بگیرید.
- کافه تریا
امروزه فضای استراحت کارکنان در بسیاری ازشرکتهای مطرح دنیا جایگاه ویژهای دارند، چرا که استراحت های کوتاه در بین فواصل کاری پیشرفت کاری کارمندان را بالا برده و احساس مطلوب تری برای ادامه فعالیتهای خود خواهند داشت. این فضا برای جلسات کوتاه و دوستانه بین خود اعضای شرکت هم میتواند بسیار جذاب باشد. استفاده از رنگهای شاد و محرک مثل نارنجی و انتخاب مبلمانی راحت مثل پاف یا مبلمان شنی برای این بخش از دکوراسیون اداری شما بسیار مطلوب است.
- استفاده از پارتیشن ها برای طراحی و جداسازی برای انواع سبک های فضاهای اداری
در دنیای تجاری همیشه در حال تغییر، حداکثرسازی محیط کار برای ایجاد فضای کاری کاربردی تر، نقش مهمی در ایجاد یک محیط کاری دوستانه، راحت، الهامبخش و سازنده ایفا میکند. پس با استفاده از انواع پارتیشن های چوبی، شیشه ای و… می توانیم یک فضای آرام برای کارمندان طراحی کنیم.
- حواسپرتی کمتر
به طور کلی کارکنان این حق را دارند که به سطح مناسبی از تمرکز برسند تا بتوانند کار خود را به طور موثر انجام دهند.
پارتیشن های اداری حریم خصوصی را حفظ کرده و عایق سر و صدا هستند؛ دو موردی که بر روی کارایی کارکنان تاثیر به سزایی دارند.
- کدام نوع پارتیشن مناسب فضای اداری می باشد
مرتبط بخوانید: طراحی داخلی لوکس + توضیحات + عکس
- پارتیشن های چوبی
اگر به دنبال یک ظاهر طبیعی و پراحساس هستیم، پارتیشن های چوبی همان چیزی است که به آن نیاز داریم، که در کنار کاربردی بودن، ظاهر دل پذیری نیز به دکوراسیون داخلی فضای کار میدهد.
پارتیشنهای چوبی به ویژه برای اتاقهای کنفرانس، سوییتهای اجرایی و اتاقهای هیات مدیره ایده آل است که در آن عملی و کاربردی بودن بسیار مهم است
- پارتیشن های شیشه ای
انواع مختلفی از پارتیشنهای شیشه ای از جمله ترکیبی از پارتیشن های توپُر، یک، دو یا سه جداره وجود دارد. گزینههای موجود برای پارتیشنهای شیشه ای زیاد و متنوع است: پارتیشنهای شیشهای با قاب استیل یا چوبی، پنل های کامل شیشه و یا نیمه شیشه، و همچنین سبک های متنوع از جمله شیشه ی مات، رنگی یا چاپی این پارتیشنها، انتخابی بسیار عالی برای تقسیم بندی فضای کار هستند و باعث می شود فضا روشن و پرنور باقی بماند.
– پارتیشن های صفحه آکوستیک در طراحی فضای اداری
دفاتر کاری سبک پلان باز، برای استفاده حداکثر از فضای موجود فوق العاده هستند، اما حفظ سکوت و حریم خصوصی در این گونه فضاها، چالش برانگیز خواهند بود. اگر سروصدا در محیط کاری ما نیز مسئله ساز شده است، پارتیشن های اداری آکوستیک، فوم های آکوستیک ضخیمی بین پنلهای خود دارند که سر و صدا را جذب می کند.
۸- نورپردازی:
نورپردازی مناسب و توجه به حداکثر استفاده از نور طبیعی، یکی از ارکان مهم در معماری داخلی محیط های کاری به شمار می رود. استفاده از نور طبیعی، ترکیبی از علم و هنر است .نور محیط باید در حد مطلوب و مناسب نوع فعالیت در آن محیط باشد و نباید خیرگی و سایه های مزاحم ایجاد کند. همچنین برای استفاده از نور طبیعی باید امکان تنظیم و کنترل نور محیط وجود داشته باشد تا کارایی افراد را افزایش دهد. برای تنظیم نور از پنجره هایی با ابعاد مناسب که در طراحی ساختمان ها مورد توجه قرار می گیرد و شیشه های رفلکس و پرده های مناسب استفاده می شود. درصورتی که امکان استفاده از نور طبیعی نباشد، ناچار به استفاده از نورهای مصنوعی هستیم که باید در انتخاب لامپ ها، از نوعی استفاده کرد که بهترین کیفیت نوری و کم ترین مصرف را دارا باشند. طراحی سیستم های هوشمند نورپردازی، از روش های مناسب در معماری داخلی دفاتر کار می باشد که به طور چشمگیری از مصرف انرژی کاسته و بر کیفیت نور در فضا می افزاید.
نورپردازی باید به گونه ای باشد که بدون خیرگی و سایه اندازی های نامناسب بتواند روشنایی مناسب سطح کار که همان میز کار و میز کنفرانس است را فراهم نماید.
بهترین نورپردازی برای دفاتر اداری نورپردازی سطح کار است یعنی پرسنل هنگام کار نور مناسب برای دید میز کار خود و انجام فعالیت مربوطه را داشته باشد.
نورپردازی عمومی برای کل فضا و تامین روشنایی مطلوب فضای اداری توصیه می گردد.
نورپردازی تاکیدی در فضای اداری برای تاکید لوگوی سازمانی مناسب است.
برای تامین نور و روشنایی سطح کار از نورپردازی موضعی استفاده می شود.
۹- رنگ بندی:
رنگ ها، از مهم ترین ویژگی های زندگی روزانه ی ما انسان ها هستند که تاثیر به سزایی در روش زندگی و احساس ما به زندگی دارند. رنگ ها، در اطراف ما وجود دارند: در آسمان، جنگل، دریا، کوه، اعماق آب ها و همچنین در هنر دکوراسیون.
رنگ ها، نیروها و انرژی های درخشنده ای هستند که چه خود آگاه و چه ناخودآگاه، روی ما اثرات مثبت و منفی خواهند داشت. اگر رنگ و شکل در بیان مفاهیم و حالات توافق داشته باشند، تاثیرات آن ها دو چندان خواهد بود. رنگ، یکی از هیجان انگیزترین ابزارهایی است که در دسترس طراح است، به وسیله ی آن می توان ارتباط میان فضا و سبک را به وجود آورد و یکی از جنبه های تاثیرگذار روی بیننده است.
ترکیب و همنشینی رنگ ها، یکی از ابزارهای مهم یک طراح داخلی است که به وسیله ی آن می تواند سبک و شخصیت خاصی را در فضا تعریف کند.
در طراحی، کیفیت شکل و رنگ می بایست با یکدیگر مطابقت داده شوند. یعنی شکل و رنگ در معنی دار بودن و مفهوم خود، یکدیگر را تایید و اثبات نمایند.
از رنگ هایی برای دیوارها استفاده کنیم که تاثیر مثبتی روی بازدیدکنندگان شرکت یا اداره داشته باشد.
رنگ سازمانی مهم ترین معیار در رنگ کلیت هر سازمانی می باشد که با توجه به این رنگ از تکنیک های مختلف رنگ بندی استفاده و محیط اداری خود را دیزاین می کنیم.
در تکنیک رنگ بندی تک رنگ (مونوکروم) تنها از یک رنگ (فام) استفاده می شود و تنها با تغییراتی مثل تیرگی و روشنی می توان به محیط کنتراست داد.
در تکنیک رنگ بندی مشابه از چند رنگ اطراف رنگ اصلی (رنگ سازمانی) در چرخه ی رنگ برای دیزاین محیط کار استفاده می شود.
در تکنیک رنگ بندی خنثی از رنگ سازمانی و متضاد آن برای طراحی دکوراسیون اداری استفاده می شود رنگ های متضاد یا مکمل در چرخه رنگ مقابل هم قرار می گیرند.
بسیاری از سازمان ها در دنیا از رنگ خنثی برای دیزاین محیط کار استفاده می کنند و برای تاکید روی رنگ سازمانی به صورت لکه های تاکیدی از رنگ سازمانی استفاده می کنند.
از معیار های مهم دیگر در انتخاب رنگ در محیط کار سبک دکوراسیون می باشد که در سبک مدرن از رنگ های خنثی سبک کلاسیک تکنیک مشابه معمولا رایج تر است.
- برای رسیدن به ترکیبی مناسب از رنگ ها در فضاهای داخلی، توجه به نکات زیر، ضروری است:
۱- توجه داشته باشیم که چه مطلبی را با زبان رنگ می خواهیم به بیننده القا کنیم.
۲- یک رنگ اصلی که سخن گوی پر قدرتی برای بیان آن مطلب باشد، پیدا کنیم.
۳- رنگ های دیگری که در اطراف آن می چینید، باید در هماهنگی کامل با آن رنگ اصلی باشند.
مرتبط بخوانید: ۵۰ نمونهی فوقالعاده از بکارگیری رنگ سفید در طراحی داخلی که حتما باید ببینید!
رنگ های سرد: آبی و سبز در طراحی فضای اداری
در محیط هایی که فعالیت های بدنی انجام می شود، رنگ های ملایم و آرامش بخش، از خستگی می کاهند و به افراد کمک می کنند با مدیریت نیروی خود در تمام زمان ها با نیرویی هماهنگ از پس انجام کارها برآیند.
رنگ آبی محیطی آرام و صلح آمیز فراهم می کند و افراد را از هیجانات بی مورد به دور نگه می دارد. البته ممکن است این آرامش را در فضای کاری نپسندیم و به دنبال هیجان و انرژی بیشتری باشیم، اما در برخی محیط های کاری که تنش زیاد است، شاید این راهی برای تسکین تنش های روانی ناشی از کار باشد.
در محیط های ویژه ای که به تمرکز بالای فکری و عکس العمل های دقیق و سریع نیاز است، افراد باید در فضایی آرام به تصمیم گیری بپردازند. رنگ زیبای سبز که نشانی از طبیعت است می تواند محیطی آرام را فراهم کند و به فرد قدرت تمرکز بیشتری دهد.
رنگ های گرم: نارنجی و قرمز در طراحی فضای اداری
در بسیاری از محیط های کار که فعالیت های بدنی چندانی صورت نمی گیرد، رنگ های گرم مثل طیف هایی از زرد، قرمز و آجری به افراد کمک می کند دچار خواب آلودگی نشوند. به عنوان مثال در فضای یک دفتر کار که محیطی نسبتا ساکت است، حضور رنگ زرد یا قرمز حتی اگر در بخشی از اتاق نیز استفاده شود، می تواند به بالا رفتن سطح انرژی کمک کرده و از کسالت نیروهای کار جلوگیری کند در اتاق های کنفرانس، جایی که افراد بایستی درباره ی مسایل مختلف بحث کنند و به ایده های جدید دست یابند، استفاده از رنگ های گرم تحرک کافی را در فضا ایجاد خواهد کرد. البته می توان ترکیبی از رنگ های خنثی مانند خاکستری یا کرم را به همراه آن ها به کار گرفت تا رنگ های گرم تعدیل شوند.
رنگ زرد، گرم و پرانرژی است و افزاینده ی خلافیت، باعث بالا رفتن روحیه می شود و نشانه ی ذکاوت و رهبری است. این رنگ برای اتاق کنفرانس نیز مناسب است.
نارنجی، رنگی چالش برانگیز و پرانرژی است و هوش، وفاداری و اعتماد به نفس انتخاب کننده اش را به نمایش می گذارد.
هر ترکیب با سفید، مناسب برای محیط هایی است که فروش در آن جا انجام می شود. همچنین در ترکیب با خاکستری متانت بیشتری یافته و محیط کاری گرم و امروزی به وجود می آورد.
مرتبط بخوانید: طراحی اتاق نشیمن : ۱۰ نکته مهم که باید در نظر بگیرید!
رنگ های خنثی: سفید، خاکستری، سیاه و قهوه ای
سفید رنگی خنثی، باز و تمیز است که فضایی راحت تدارک می بیند. ضمن این که در کنار همه ی رنگ های دیگر به شفاف تر شدن اثر آن ها کمک می کند. در فضاهای کوچک باعث بزرگ نمایی می شود. بهتر است از سفید یا دیگر رنگ های خنثی برای سطوح بزرگ و رنگ پس زمینه مثل دیوارها استفاده شود تا فضا از آشفتگی نجات یابد.
رنگ های خنثی، شامل طیف وسیعی می شوند که از سفید شروع شده و تمامی طیف های خاکستری را از روشن تا تیره در بر می گیرند و به سیاه ختم می شوند. قهوه ای نیز جزو رنگ های خنثی است که طیف آن از کرم روشن شروع و به بژ و قهوه ای تیره ختم می شود.
۱۰- کفپوش:
کف فضاهای اداری بهتر است از جنس سنگ یا سرامیک باشد. استفاده از کفپوش های دیگر به خصوص پارکت، در فضاهای اداری چندان توصیه نمی شود، مگر این که کفپوش های تولید شده جهت استفاده مختص در این فضاها باشند.
از آن جایی که فضاهای اداری دارای تردد بسیاری در طول روز می باشند در هنگام طراحی این مکان ها طراحان و مهندسین معمار توجه زیادی به عدم ایجاد صدا در هنگام تردد دارند. یکی از بهترین متریال ها برای کفپوش فضای اداری، تجاری ما موکت می باشد. با پیشرفت تکنولوژی و نیاز فضاهای پرتردد به طراحی متریال بی صدا و در عین حال با نظافت آسان جهت کف آن ها، شرکت های تولید کننده موکت اقدام به تهیه ی موکت های تایل کردند.
- استفاده از فضای سبز داخل ساختمان
هدف استفاده از فضای سبز شامل گیاهان و گلدان ها در تمامی بخش های محیط اداری، القای احساس زندگی و طبیعت در فضای کار و تلطیف خشکی و خشونت است. در بخش کارکنان می توان با طراحی کمدهای بایگانی فضایی را برای استفاده از فضای سبز استفاده نمود و در صورت کوچک بودن فضا دیوارهای سبز که امروزه بسیار متداول است می تواند گزینه ی مناسبی باشد.
می توان با شناخت گیاهانی مناسب برای نگهداری در چنین فضاهایی، محیطی آرامش بخش را طراحی نمود.
یکی از راه های کم هزینه و موثر برای ایجاد فضایی شاداب و حس طراوت در محیط کار و یا سازمان ها استفاده از گیاهان می باشد که نه تنها انرژی و حس طراوت را به افراد تزریق می کند بلکه سبب تهویه هوا و ایجاد هوایی پاک تر در محیط اداری می گردد. استفاده از انواع گل و گیاه طبیعی می تواند القا کننده حسی تازه و روحیه ای شاد به کارمندان، مدیران و حتی افرادی که روزانه در آنجا رفت و آمد می کنند، باشد.
استفاده از گیاهان در دکوراسیون اداری علاوه برایجاد یک فضای خوب باعث بهره وری بالای کارکنان می شود.همچنین استفاده از گیاهان در دکوراسیون داخلی دفتر کار باعث تهویه بهتر هوا می شود تحقیقات نشان داده است که گیاهان مانند یک فیلتر میتوانند ۵۰ تا ۶۰ درصد سموم موجود در هوا را جذب کنند و با انتشار رطوبت موجب پایین اوردن درجه حرارت محیط میشود و در نتیجه محیط را را برای کارکنان دلپذیرتر می کند. استفاده از گیاهان در طراحی دکوراسیون اداری می تواند فضای کاری شما را پویا و زنده کند.
از دیگر تاثیرات گیاهان در طراحی دکوراسیون اداری می توان به کاهش صدا در محیط های اداری اشاره کرد؛ طبق تحقیقات انجام شده باعث کاهش ۵ دسی بلی صدا در محیط های کاری می شوند و هرچه گیاهان دارای برگ های پهن بیشتری باشند تاثیر در کاهش صدا بیشتر خواهد بود.
- چند نمونه از گیاهان که تاثیر به سزایی در امر تصفیه هوا دارند:
گیاه عنکبوتی، گیاه پیچک یا پاپیتال، درخت اژدها یا دراسنا
چند نمونه از گیاهانی که به نور کم احتیاج دارند:
گیاه آلوئه ورا، گیاه بامبو، گیاه پوتوس
گیاهانی که به آب کمی احتیاج دارند:
گیاه آلوئه ورا، انواع کاکتوس، گیاه فیکوس، گیاهان هوازی
- بالکن های سبز
امروزه بسیاری از ما از داشتن باغچه محرومیم. اما می توانیم با طراحی بالکن در فضای اداری نیز این فضا را برای کارمندان مطلوب تر نماییم. در شرکت هایی که فضایی کوچک دارند و تعداد افراد در آن جا زیاد هستندبرای گردش هوا و همچنین کاهش خستگی جسمانی و برای کارمندانی که سیگار می کشند می توان با طراحی بالکنی سبز این فضا را تامین نمود.
می توانیم آن جا را به باغچه ای کوچک تبدیل کنیم. اولین نکته ای که باید در طراحی آن در نظر گرفت، اینست که بهتر است بیشتر باغچه بالکنیمان را به گیاهان خانگی همیشه سبز اختصاص دهیم. این نوع گیاهان نیاز به رسیدگی زیادی ندارند که این با زندگی پرمشغله شهری هماهنگ تر است. نکته ی دیگر در این باره این است که اگر فضای بالکن کوچکی دارید، قرار دادن گیاهان مختلف از یک رنگ و یا یک نوع در کنار هم میتواند به بزرگ نشان دادن فضا کمک کند.
باغچه های دیواری و گلدانهای آویز سقفی برای بالکنهای کوچک که فضایی برای قرار دادن گلدان ندارند،گزینه مناسبی است. حتی در صورتی که بالکن شما یک دیوار کوچک داشته باشد میتوانید انواع گلدانهایی که در بازار برای این منظور وجود دارند تهیه کرده. برای استفاده بهینه از فضای بالکنتان گلدانهای آویز سقفی را فراموش نکنید. آن ها در کنار باغچه دیواری جلوه باغ کوچک بهشتی را برایتان فراهم میکنند، بخصوص اگر در آنها گیاهان رونده مانند پتوس بکارید. از گلدانهای آویز سقفی میتوان برای محصور کردن بالکن هم بهره برد و فضای بالکن را از دیدرس دور نگه داشت.
- مواد و متریال
استفاده از متریال مناسب برای طراحی داخلی محیط کاری بی شک یکی از مهم ترین عوامل در تاثیرگزاری افراد خواهد بود. باید با بررسی های مناسب و دقیق اقتصادی، بودجه، متراژ، نوع فعالیت کاری و… بتوان مواد و متریال مورد نیاز طراحی را انتخاب نمود. متریال هایی مانند چوب، شیشه، بتن، سیمان سفید، آجرو… شیشه و چوب هر دو گران بوده و هزینه های نگهداری آن ها بالا هستند، اما یک فضای درجه یک برای شما ایجاد می کنند.
چوب های روکش دار بسیار ارزان تر نسبت به چوب و شیشه است، اما در عین حال بسیار سبک تر نیز می باشد. چوب های روکش دار جدید به عنوان جایگزینی برای چوب معمولی استفاده می شود و ارزان است و مارک های زیادی از مبلمان اداری از چوب های روکش دار ساخته شده است، بنابراین ممکن است همان چیزی باشد که شما به آن نیاز دارید.
۱۴- استفاده از لوگو در طراحی
برای برقراری ارتباط مشتریان، کارمندان و… با شرکت طراحی لوگویی اختصاصی برای شرکت و همچنین اشاره هایی کوچک به آن در کف ها و سقف ها می تواند این ارتباط را حذف نماید.
می توانیم با استفاده از الگو و نوارهای رنگی طرحی خاص را بر کف زمین ایجاد نمود. همچنین در مهم ترین بخش هر فضای اداری یعنی قسمت ورودی شرکت می توان با طراحی های خاص مانند، دیوار چوبی با طرحی مورب که در آن لوگو و اسم شرکت با رنگ سبز و گیاهان فضای ورودی و دعوت کننده ای را ایجاد نمود.
مرتبط بخوانید: طراحی اتاق خواب : ۲۰ نکته ضروری و مهم که باید بدانید!
۱۵- مبلمان اداری:
انتخاب مبلمان استاندارد و چیدمان مناسب آن، از اساس کار طراحی ایده ال دفاتر کار محسوب می شوند. تهیه ی مبلمان اداری خوب، استاندارد و هماهنگ با رنگ و فرم فضای داخلی اتاق ها و چیدمان درست و اصولی آن ها به طوری که مزاحم رفت و آمد و فعالیت افراد نشود و زیبایی به محیط ببخشد، در طراحی داخلی فضاهای کاری، بسیار حایز اهمیت هستند.
مبلمان اداری یکی از مهم ترین بخش ها در دکوراسیون اداری می باشد که نه تنها در زیبایی و جلوه محیط کار نقش اساسی دارد بلکه از لحاظ تامین سلامت جسمانی نیز نقش مهمی را ایفا می کنند. مبلمان اداری شامل محصولات مختلفی از جمله صندلی اداری، صندلی مدیریت، صندلی کنفرانس، میز اداری، میز مدیریت، مبل اداری، میز منشی، پارتیشن، قفسه و کتابخانه و … می باشد که هر یک به نوبه خود با رعایت اصول ارگونومیک می توانند نقش به سزایی در سلامت افراد در طول مدت کار ایجاد کنند.
مبلمان های اداری در دو نوع کلاسیک و مدرن وجود دارند که با توجه به نوع شغل و حرفه افراد و همچنین سلیقه آن ها انتخاب و طراحی می شوند. مبلمان های کلاسیک بیشتر مورد انتخاب افراد مسن تر و مبلمان های مدرن اکثرا با استقبال بیشتر جوانان رو به رو می گردد.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که مبلمان اداری را متناسب با ابعاد و فضایی که به آن دسترسی داریم انتخاب کنید! به عنوان مثال اگر دارای محیطی کوچک هستید از مبلمان های اداری با ابعاد بزرگ و یا سرویس کامل مبلمان اداری را استفاده نکنید، سعی کنید مبلمانی با ابعادی ظریف تر، کوچکتر و مورد استفاده را برای شرکت خود انتخاب کنید.
- انتخاب میز کار مناسب
برای انتخاب میز مناسب بهتر است به سراغ میزهایی برویم که احساس سبکی دارند و می توانند طراحی های متفاوتی را در خود جای دهند و قابلیت تغییر داشته باشند. از رنگ های همیشگی دوری کنیم! اگر توانایی این کار را نداریم، حداقل به سراغ میزی برویم که گنجایش شاد بودن را داشته باشد!!
مرتبط بخوانید:اتاق خواب زیبا : ۱۰ سبک متفاوت و فوق العاده!
- خودتان را از شر کاغذ ها رها کنید
در بیشتر کارها بعد از مدت زمان زیادی مقدار اسناد و مدارکی که به صورت کاغذ و چاپی جمع میشوند بسیار زیاد میشود و نگهداری از این اسناد دغدغه بزرگی برای افراد شرکت می شود. ما می توانیم با استفاده از طراحی فایل ها و کمد های اداری مناسب این بی نظمی ها را سر و سامان دهیم و به آن ها ظاهری مرتب بدهیم و کاری کنیم که دسترسی به آن ها آسان باشد.
- به فضای کاری شخصیت بدهید
دفتر ما الهام بخش و تازه تر می شود اگر ما آن را مانند خانه ی خود احساس کنیم. هنگام انتخاب مبلمان اداری و دکوراسیون، با یک سبک که نشان دهنده ماهیت شرکت شماس شروع کنید. احساس خواهید کرد که مبلمان اداری شخصیت ما را بیان می کند و ما شگفت زده خواهیم شد. برای مثال، مبلمان اداری چوبی، یک احساس سنتی تر را در بر دارد، در حالی که فلزات به نظر مدرن می رسند.
۱۹- اعمال سلیقه شخصی روحیه کارمندان را بالا می برد
همه ما همکارانی داریم که دائم در مورد فضاهای زندگی شخصی خود مثلا طرح دیوارها، صحبت می کنند؛ آن ها همیشه موضوعی برای گفتن دارند. بعضی افراد ممکن است؛ تصور کنند که بیان این موارد در محیط کار، امری غیرحرفه ای است اما مطالعات اثبات کرده است که این شرایط با موفقیت شرکت همراه خواهد بود.
- دیوار
همیشه دیوارهای صاف بهترین انتخاب نیستند. دیوارهای منحنی به خاطر انعطافی که در خطوط خود دارند می توانند احساس مثبت و خوبی را در شما ایجاد کنند. اگر فضای انتخاب برای چنین دیواری را دارید، حتما به سراغ آن بروید
این یک منطقه دیگر برای دسترسی و خلاقیت است. شما می توانید یک نگاه متقابل برای دیوارهای خود را امتحان کنید.
- می توان با استفاده از تابلوهای نقاشی بر روی دیوار با توجه به سبک دیزاین اداره از خالی بودن نمای دیوارها جلوگیری کرد.
نیاز به طراحی اصولی فضای اداری و یا دفتر خود را دارید؟! با ما تماس بگیرید! تماس مستقیم با پشتیبانی ما : ۰۹۳۹۲۸۲۷۳۵۴